Youtube

Przepisy

Przygotowanie do

zawodów

Menu

Doping

Suplementacja

Trening

Dieta i Zdrowie

Metamorfozy

Artykuły

Strona Główna

PRZYGOTOWANIE:

 

1. Zalewamy płatki jaglane wrzątkiem do poziomu aż płatki będą przykryte wodą i odstawiamy
na 10 minut.


2. Wbijamy do miski jajka, białka jaj, następnie dodajemy Skyr, słodzik rozpuszczony w małej
ilości wody, aromat do ciasta i napęczniałe płatki jaglane. Dolewamy trochę wody aby łatwo
się blendowało, i blendujemy.


3. Do masy dodajemy pokrojone owoce.


4. Masę wlewamy do silikonowych foremek.


5. Mieszamy odżywkę białkową w jogurcie naturalnym do uzyskania jednolitej polewy.
Polewę możemy wlać do naczynia przed pieczeniem, aby uzyskać „niejednolitą” teksturę
sernika, lub polać na upieczony już sernik.


6. Jeśli makro pozwala możemy posmarować z wierzchu masłem orzechowym.

WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA PODANEJ PORCJI:
Węglowodany 73g
Tłuszcz 19g
Białko 52g
Błonnik 7g
Wartość energetyczna:

685KCAL

SKŁADNIKI:
1 jajko L

70g białek jaj (2szt z jajka L)
150g jabłka i borówek
*Można użyć inne świeże owoce, mogą też być rodzynki. Ja mieszam z ciastem 100g

jabłka a na
wierzch kładę borówki
150g Skyr naturalny
60g płatki jaglane błyskawiczne
15g masło orzechowe
80g jogurt naturalny
10g WPC waniliowe

Aromat do ciasta, proszek do pieczenia, słodzik

Imię
Nazwisko
Twój e-mail:
Treść wiadomości:
Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

michalknl.coaching@gmail.com